Når du har først fået lært grundprincipperne i opbygningen af måltiderne er der masser af muligheder for selv at kréerer lækre retter som også dine gæster vil finde velsmagende samt en fryd for øjet.
Når du har tabt dig kan du gå tilbage til lidt mere Dansk Husmandskost igen og blot anvende kuren til at opretholde dit vægt tab når du lyster.
Dagens nok mest vigtige målltid. (MÅ IKKE SPRINGES OVER)
Lav en tallerken / skål med 100 gr Skyr. Garner med 50 gr af dine favoritbær (sæsson bær) eller lav en sammenkogning af bær uden sukker som du ligeledes kun anvender 50 gr af.
Drys med 2 spsk. Müesli og hæld en skefuld god Oliven olie med smag (citron eller appelsin) over. Pynt gerne med en kvist citronmellise eller lign.
Kog, steg eller pocher herefter 2 store gode æg (lige præcis som du har lyst til dem) og anvend gerne en masse krydderier på dem. (Fremmer forbrændingen)
Husk også at pynte din tallerken med æg. (Brug evt. basillikum, bredbladet persille eller lign.) Dette er vigtigt for at din hjerne får indtryk af at maden ser godt ud hvilket fremme din lyst til at spise den. (Spis æggene før Skyren)
Her er udgangs punktet 150 gr "Kød/fisk" og 200 gr grønt samt rugbrød (helst eller meget gerne uden hvedemel).
Fordelingen på rugbrød er, en skive til Kvinder (2 halve) og to skiver til mænd. (fire halve)
BEMÆRK: at mængden af "Kød/fisk" og grønt stadig er den samme uanset om det er til kvinde eller mand.
Her vist med 2 halve skiver rugbrød, en med en pandestegt rødspætte fillet 75 gr. (uden mel og rasp) med hjemmelavet remolade af pickles, og en med kold røget laks 75 gr. toppet af peberrods creme og hvide asparges snitter.
Grønt af skivede kolde kartofler (kogt dagen før - så stivelsen ændres til resistent stivelse), skivet agurk samt tomat i skiver. Alt krydret med tørrede grønne urter.
Her er udgangspunktet 125 gr "Kød/Fisk" til hende og 150 gr "Kød/Fisk" til ham.
Igen 200 gr grønt. (Vær ikke bange for at anvende stærke krydderier)
Her vist med kød af kalve cullotte, stegte "forkogte dagen før" kartofler 75 gr, stegte broccoli asparges 75 gr, en halv oregano krydret stegt tomat samt en beainaise creme.
Hvis du i starten synes at det er for lidt, så tag et par spsk. hjemmelavet godt krydret Humus til.